maanantai 28. tammikuuta 2013

we accept the love we think we deserve

280122801328011280142801528016 Heippa! Kuten kuvista näkee, nappasin viikko sitten sakset kouraan ja leikkasin otsahiukset. Sen lisäksi ei oo juuri mitään tapahtunut, paitsi että lukion viimeinen virallinen koulupäivä oli viime torstaina. (en tosin tajua miks kaikki piti sitä niin isona juttuna - vielähän tässä on eessä muutama valmistelutunti, tentit, kuuntelut ja sitten ne itse kirjotukset. mulle tää kaikki on ohi vasta 25. maaliskuuta kun astun salin ovesta ulos ranskan ylppäreiden jälkeen.) 

Perjantaina oli enkun prelit ja kirjoitin aineen ilmastonmuutos/luonnonsuojelu -jutusta, mitä nyt on jauhettu varmaan koko lukion ajan. Sain siihen kuitenkin aika paljon asiaa ja mulla tuli muutama ajatus mieleen. Ensinnäkin; musta on outoa kun ihmiset taivastelee sitä että miten ihmeessä mulla ei ole ajokorttia ja en aiokaan sitä hankkia nyt, ja minkä ihmeen takia mä olen kasvissyöjä (syön kyllä kalaa). Mun mielestä siinä ei pitäisi olla kauheesti taivasteltavaa. Oon tullut koko elämäni toimeen vaiken oo ajanu tätä 2,5 km matkaani kouluun tai keskustaan autolla, miks se että täytin 18 tekis musta yhtäkkiä niin vanhan ja raihnaisen että kävely tai bussilla meno olis aivan liian raskasta? Miks haluisin käyttää yli tuhatta euroa ajokorttiin ja bensoihin, varsinkaan kun mulla ei ole tommosia rahoja tai edes autoa? Tietysti jotkut tarvitsee oikeastikin sitä ajokorttia, mutta jos se hankitaan vain siks että tunnettais ittesä jotenki aikuisemmaks kun ajellaan 200 metrin matkat autolla - en vaan tajua semmosta. Kasvissyönti taas ei musta ole myöskään iso asia, varsinkin kun en oo koskaan erityisemmin rakastanut lihaa. Mä pystyn edelleen syömään vaikka mitä herkullisia ruokia, ja kasvisruuat on oikeesti hyviä. En ole kasvissyöjä jotta pelastaisin possuja, vaan koska tiedän kasvissyönnin olevan ekologisempi vaihtoehto. Kasvissyönti ja autoton elämä on oikeesti tosi pieniä valintoja mun elämässä. En usko kaikkeen mitä meille syötetään ilmastonmuutoksesta, vaan suhtaudun niihin juttuihin tietysti kriittisesti, mutta totuus on että ilmastonmuutos on totta. Jos jokainen maailman (länsimaalainen/hyvissä oloissa elävä) ihminen OIKEESTI yrittäis just vaikkapa syödä enempi kasvisruokaa tai ajaa autolla tosi paljon vähemmän, se vaikuttais jo paljon. Harmi vaan että ihmisluontoon kuuluu näemmä se että mennään sieltä missä aita on matalin.
Tämmösiä asioita vaan tuli mieleen. Ja mun mielestä 2010 -luvun ihmisen täytyykin miettiä näitä asioita. Ja en ole tehnyt tutkimustyötä aiheesta, en väitä olevani 100% oikeassa ja tiedän että tutkijatkin kiistelee oikeista ratkaisuista, mutta haluisin vaan kannustaa kaikkia käyttämään aivoja, kun meillä semmoiset kuitenkin on.

Eipä mun elämään kauheesti mitään erikoista kuulu noin muuten. Kaikki tuntuu raskaalta ja kamalalta ja ootan vaan kevättä. Perjantaina katoin vihdoin The Perks of Being a Wallflower -elokuvan (josta on tuo otsikon sitaattikin) ja suosittelen sitä kaikille! Se pääs todellakin mun lempparielokuvien listan kärkipaikoille, ja itkin yhtä soittoa vikat 10 minuuttia sitä katsoessa, haha. Lauantaina kaupantäti ihaili mun hiuksia ja tein ton kakun.
Nyt pitäis tosissaan aloittaa se lukeminen. Ei auta enää tekosyyt. 

♫ Leddra Chapman - Story ♫
(ehdottomasti tutustumisen arvoinen artisti)

Larissa

14 kommenttia:

 1. Mä rrrakastan noita sun uusia hiuksia, ne on aivan ihanat. Toi väri on vaan todella sulle sopiva ja persoonallinen. Tykkään.
  P.S. Mä itkin jo trailerin aikana koska Emma.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sonja! :-) Hehe jos itkit jo pelkästään tosta trailerista niin suosittelen ehottomasti kattomaa ton leffan ;-D (Emma on ihana!)

   Poista
 2. oot niin kaunis ja niin oikeessa noissa auto ja kasvisruoka -jutuisa!! ♥

  VastaaPoista
 3. mullakaan ei oo ajokorttia ja joudun varmaan kerran viikossa puolustelemaan tätä päätöstä kaikille :-Dd
  ja jee Perks on ihana♥ vaikka jotenkin tuntuu että leffa on paljon surullisempi kuin kirja. tai ehkä siitä kirjan lukemisesta vaan on niin kauan etten enää muistanu kuinka surullinen se olikaan..

  ps. tosisöpöt etuhiukset! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kivaa että on joku toinenkin :-D En siis ole ainoa "kummajainen"...musta se on vaan niin outoa kun jotkut ei vaan näytä ymmärtävän tätä "toisenlaista valintaa" :-D Ja hitsi mäkin haluisin lukee sen kirjan!! Täytyy varmaan tilata adlibriksestä enkuksi se...:-) Tykkäsin tosta leffasta ja tarinasta yleensäki vaan tosi paljon. Ja kiitos :-)

   Poista
 4. hellou, näin tän sun blogin ihan tällee sattumalta ja luin tän uusimman postauksen, ja toi teksti ilmastonmuutoksesta ja kaikesta oli ihan ku suoraan mun ajatuksia :-----D ihanaa et ihmiset oikeesti miettii näit juttuja :> päätinpä vaa ilmottaa et oot täysin oikeessa ja kirjotit fiksuja juttuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos Veera! :--) Mukavaa että oot mun kaa samoilla linjoilla!

   Poista
 5. hei, hyvää tekstiä :)! the perks of being a wallflower on ainakin kirjanakin ihana, pitäis kai kattoa se elokuvanakin (koska emma watson!) :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:-) jep suosittelen!! (hehe joo emma on ihana siinä!)

   Poista
 6. musta ei ees oo mikä suuri ihme että on kasvissyöjä tai varsinkaa jos ei oo ajokorttiii siis jos poistutaan vähän kauemmaksi vaikka lahesta :) :* tai en tiiä miks sitä pitää puolustella siis koska se ettei aja autoa turhaan on aina parempi ku et ajais =)
  pusipus millon teet tytsyille meille noin namskun näköstä kakkua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Oot oikeessa :-) Heh teen vaikka heti kun pidetään seuraava tyttöjenilta...vaikka onhan meidän keskuudessa niitä parempiakin leipureita :-) ♥

   Poista
 7. Oot aivan oikeessa! Itse olen nyt syksyllä herännyt vasta kunnolla tähän ilmastonmuutosteemaan ja tajunnu etä miun on pakko tehä oma osuuteni. Siispä; jätin punaisen lihan pois ( syön edelleen kanaa), saatuani ajokortin kotiopetuksessa päätin että käytän autoa vaan sillon kun millään muulla ei oo mahollista päästä määränpäähän ja sain muutettua oman perheeni kulutuskäyttäytymistä (äitini kokeilee nyt innolla uusia kasvisruokia ja lihaa syödään todella harvoin :)) Ostan nykyisin myös kaikki mahdolliset vaatteeni kirpparilta. Ja olen täysin samaa mieltä kanssa siitä miksi pitäsi lopettaa kouluun pyöräily tai bussilla kulkeminen heti kun ajokortti on kourassa. En voi kuin ihmetellä luokkalaisiani tyttöjä jotka kulkevat 2-2,5 km koulumatkansa autolla joka päivä. Kuka oikeasti viitsii maksaa kaikki autoon liittyvät maksut ja bensat kun bussilla pääsee halvemmalla ja ekologisemmin ja pyörällä ilmaiseksi ja ekologisimmin. Ja huomasin muuten pitkän kasvisruokakauden jälkeen (kiitos äiti hyvistä ruuista) että liha maistui lähinnä pahvilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :-) tosi mukava kuulla! oon täysin samaa mieltä sun kanssa :)

   Poista

Kiitos ajatuksistasi ♥