YOUTUBE

sunnuntai 21. elokuuta 2016

INTERRAIL: WIEN JA SCHÖNBRUNN

Seuraava kohde interrailillamme oli Wien. Sanoimme sateisena torstaiaamuna heipat Slovakialle ja suuntasimme kohti Itävaltaa. Wien oli meille osaksi vain välietappi matkalla Pariisiin, joten jäimme sinne vain yhdeksi yöksi. Emme myöskään ottaneet stressiä siitä, että pitäisi nähdä mahollisimman paljon yhden päivän aikana. Jonathan ehdotti, että viettäisimme päivän Schönbrunnin palatsialueella, joten suuntasimmekin sinne suoraan hotellilta.
Itse linna, sen puutarha ja puisto olivat valtavan kokoiset, joten nopeasti siellä vierähtikin koko päivä. Puistoalue oli auki kaikille, mutta esimerkiksi palatsin huoneita ihaillakseen piti ostaa lippu. Palatsista oli auki yleisölle vain pieni osa sen upeista huoneista, ja silti kierroksessa meni muutama tunti. Kävimme myös katsastamassa palatsin puutarhan ja  hiukan kauempana olevan labyrinttialueen. (Eläintarhan jätimme suosiolla välistä - lähinnä siksi, että en oikein tiedä, mitä mieltä periaatteessa olen eläintarhoista, ja pelkäsin, että mulle tulee paha mieli.) Läkähdyttävän helteen käytyä liian tukalaksi hyppäsimme "pikkujunan" kyytiin, koska kävelymatka puiston toiseen päähän vaikutti kilometrien mittaiselta...
Hotellihuoneessa oli tällä kertaa toimiva ilmastointi, joten ilta kului siellä rentoillessa ja noutoruokaa syödessä. Schönbrunnin lisäksi ehdimme tutustua lähinnä Wienin rautatieasemaan, raitiovaunusysteemiin ja ratikan ikkunasta näkyviin maisemiin. Mulle sopiikin paremmin kuin hyvin sellainen matkailu, jossa ei oteta stressiä siitä, ehditäänkö nähdä kaikki mahdollinen - ja sitten ahdistutaan kun ei ehditäkään joka paikkaan yhden päivän aikana. Lomallahan on kuitenkin kiva rentoutua ja välttää turhaa stressiä.

Larissa

6 kommenttia:

 1. Siis vau! Aivan upea tuo palatsialue:) Mä oon joskus myös miettinyt Wienissä käymistä,rakastan kaikki kauniita rakennuksia nimettäin! Ja tuolla niitä varmasti olisi;) Kauniita kuvia oot ottanut<3 Ja oot niin oikeessa, lomalla on kiva myös rentoutua eikä vaan koittaa nähdä kaikkea mahdollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin! Joo, suosittelen Wieniä kyllä! Kiitos :) Kiva kun aina jaksat kommentoida ♥

   Poista
 2. Upeelta näyttää! Tää nostaa niin mun ikuista matkakuumetta entisestään ja tekisipä mieleni johonkin uuteen mielenkiintoiseen kaupunkiin päästä 8)

  VastaaPoista
 3. Voihan Wien! ♥ Meiän matkasta on ihan just kuukausi ja tuntuu ikuisuudelta! :/ Seuraavaa reissua pitää odottaa ensi vuoteen, plääh. Mä oon kyllä funtsinu että tuommonen interraili ens kesänä vois olla kiva ratkaisu, pääsis näkemään monta Euroopan kaupunkia samalla reissulla ja tois vähän vaihtelua siihen perinteiseen lennetään kohteesta a paikkaan b ja ollaan siellä x määrä päiviä ja siinä se. Mutta toisaalta vaihtoehtoja on niin paljon etten tiiä! Onneks on nyt sit aikaa miettiä :D Mut ihania kuvia Schönbrunnista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi reilille lähtemistä, mun mielestä oli ihanaa just se kun pääsi näkemään niin monta paikkaa yhden reissun aikana - välimatkat Euroopassa ei oikeesti loppujen lopuksi ole niin pitkiä! Ja kiitos :-) ♥

   Poista

Kiitos ajatuksistasi ♥