YOUTUBE

tiistai 21. maaliskuuta 2017

MINUN MAALISKUUNI


Pitkäksi venyneen tauon jälkeen tuntuu taas hyvältä istua tietokoneen ääreen kirjoittamaan. Maaliskuu alkoi salakavalasti ja on kulunut huimaa vauhtia eteenpäin. Olen ollut Bernissä, Jyväskylässä, Lahdessa ja tietysti Tampereella, ja ehtinyt viettää aikaa niin ystävien kuin perheenikin kanssa.
Viime viikonloppuna havaitsin varman kevään merkin: sairastuin oksennustautiin. Klassisesti viikonloppuna, mutta kuitenkin huonoimmalta tuntuvana ajankohtana ja siten, että kun en muutamaan päivään pystynyt tekemään mitään, kasaantuivat hommat valtavaksi listaksi. Sitä listaa olen onnistunut yllättävän hyvin tässä purkamaan, vaikka vielä muutama päivä sitten olin varma, että kuolen siihen tautiin. (Heittäydyn usein aika dramaattiseksi ollessani tosi kipeänä - musta tulee vanhana varmaan tosi koominen mummo.) Nykyään jos sairastun, sairastun kunnolla. Olo ei ole vieläkään täysin terve, ja epäilyttävä nuha-kurkkukipu ilmestyi myös viime yönä, mutta pääasia, että pystyn taas syömään!  


Luin viime viikolla Sofian suosituksesta vihdoin ja viimein Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin (englanniksi The Secret History), jota kai voi jo kutsua klassikoksi. Lukukokemus oli teemaansopivasti lähes maaninen ja hurmiollinen. Monena iltana nipistin jopa vähäisistä yöunistani lukeakseni tuota kirjaa. Yleensä en muuten tykkää, jos kirjaa kääntäessä muutetaan myös sen nimi, mutta mielestäni tämä suomenkielinen nimi toimii tosi hyvin. Kai olen vähän myöhäisherännäinen, kun luin tämän vasta nyt, mutta jos joku muu ei ole tätä vielä lukenut, niin suosittelen kyllä! Varoituksen sanana: kirja alkaa hallita ajatuksia ja alat kuvitella näkeväsi kirjan hahmoja ohikulkijoissa.


Maaliskuussa olen tietenkin myös opiskellut. Joka päivä jotain (paitsi sairaana ollessa) pieniä keskustelutehtäviä, esseitä tai luentoja. Olen haalinut itselleni ehkä hiukan liikaakin tekemistä, mutta vuoden alussa minua alkoi pelottaa, etten saa kandia kasaan ajoissa, eli vuoden päästä. En koe laiskotelleeni missään vaiheessa, mutta yllättävän monia pakollisia kursseja on pakko suorittaa juuri nyt. Lasken päiviä kesälomaan, vaikka en ole tällä hetkellä edes varma, milloin minulla sellainen alkaa. (Eli "lasken päiviä" oli aika kuvainnollinen ilmaisu.) Onneksi pääsiäisenä tiedossa on ainakin muutamia lomapäiviä - en malta odottaa! 

Miten teidän maaliskuu on mennyt? 

Maaliskuun lempimusiikkia:


Larissa

8 kommenttia:

 1. Siis mun mielestä toi oli ehkä huonoin kirja, jonka oon ikinä lukenu :D Hylkäsin sen johonki random book swap -nurkkauksee ja siitäki tuli huono omatunto ku ajattelin, et joku raukka sen sieltä ehkä poimii :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou! Ymmärrän kyllä sinänsä miksi toi kirja ei oo kaikkien mieleen, mut toivotaan et seuraava lukija sitten tykkäs siitä enemmän kuin sä :-D

   Poista
 2. Oi miten ihania kuvia olet valinnut postaukseen ♥ Tuo kirja on tullut vastaan muutamassa toisessakin blogissa ja nimi on herättänyt mielenkiintoa, mutten ole sitä vielä itse lukenut. Ehkä pitääkin ottaa ylös lukulistan jatkeeksi :) Voi rähmä miten ikävä kuulla, että oksennustauti on tullut sinulle kaveriksi, sitä on tuntunut olevan syksystä asti paljon liikenteessä :( Toivon sinulle oikein pikaista paranemista ja yritä kaiken opiskelun ja rästitöiden ohella löytää hetkeksi aikaa pujahtaa peiton alle lepäämään ♥ Ja kurkkukivusta kärsivänä olet oikeutettu syömään paketillisen jätskiä parempaan oloon, tässä tapauksessa se ei ole herkuttelua vaan itsensä lääkitsemistä, eikös juu ;) Vielä kolme viikkoa pääsiäiseen - tsemppirutistus sinne kirjojen äärelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Heidi taas ihanan piristävästä kommentista!♥ Suosittelen kyllä ainakin koittamaan tuota kirjaa, veikkaan että se on sellanen että siitä joko tykkää paljon tai sitten ei juurikaan.

   Kiitos paranemistsempeistä! ♥ kevättä ja aurinkoa kohti mennään! :-)

   Poista
 3. Luin tuota kirjaa n. sata sivua ja luovutin, ei ollut minun juttuni ollenkaan.
  Se on muuten hassua kun aikuisena tuntuu sairastavan harvemmin, mutta rankemmin. Joka keväänä olen yhden vatsataudin sairastanut n. kolmen vuoden ajan ja nyt pidetään peukkuja, että kiertäisi minut tällä kertaa kaukaa. Toivottavasti sinulla alkaisi helpottamaan jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lohduttava kuulla etten oo ainut joka sairastaa jokakeväisen mahataudin :-D Mutta toivotaan kovasti että sulle ei semmonen kuitenkaan enää tänä keväänä iskisi!

   Poista

Kiitos ajatuksistasi ♥