YOUTUBE

lauantai 6. toukokuuta 2017

ÄLÄ LAIHDUTA


Jos voisin matkustaa ajassa taaksepäin, kertoisin 16-vuotiaalle Larissalle, ettei hänen tarvitse laihduttaa.

Kertoisin, ettei laihdutus tuo onnea ja itsevarmuutta mukanaan. Kertoisin, ettei kukaan tule pitämään minusta sen enempää tai vähempää, vaikka laihdunkin (ja lihon - ja sitten taas laihdutan - ja sitten taas lihon). 

Kertoisin, ettei paino kerro ihmisen arvosta yhtään mitään, vaan että me olemme kaikki yhtä arvokkaita, kauniita ja tärkeitä, vaikka meillä onkin kaikilla erilaiset, omanlaisemme ja kauniit kehomme.

Muistuttaisin, ettei terveyttä kannata pilata ulkonäön takia. Että maailmassa on niin paljon tärkeämpiä asioita kuin ulkonäkö - eikä kenenkään pitäisi tuhlata elämänsä parhaita vuosia painon, kalorimäärien, juostujen kilometrien tai muiden turhien numeroiden murehtimiseen. Muistuttaisin, että syöminen on maailman luonnollisin asia, ja että syömisestä ei koskaan tarvitse potea huonoa omatuntoa.

Minä olin joskus himpun verran laihempi kuin nyt. Olin himpun verran laihempi, mutta olin myös aika älyttömän paljon surullisempi, ahdistuneempi, yksinäisempi, pelokkaampi ja vihaisempi. Jos silloin 16-vuotiaana olisin tiennyt, että se "harmiton laihdutuskuuri" ei teekään minusta onnellisempaa, itsevarmempaa tai kauniimpaa, ja että sen seuraukset kantautuvat vielä melkein 23-vuotiaan itseni elämään - niin olisin ehkä miettinyt kahdesti.

Minä opin kantapään kautta, ettei laihduttaminen ole tie onneen. En voi matkustaa ajassa taaksepäin kertomaan kaikkia noita asioita. Ja ehkäpä minä tiesin nuo kaikki asiat jo silloin. Onneksi voin nyt keskittyä tähän hetkeen ja pitää huolta siitä, ettei laihduttamisesta enää koskaan tule elämäni pääsisältöä. Voin myös kirjoittaa kaikki nuo asiat kertaalleen ylös tänne, muistutukseksi tulevaisuuden itselleni ja tämän tekstin lukijoille.


Hyvää Älä laihduta -päivää. Unohdetaan edes tänään omien ja toisten kehojen kritisointi. Puhutaan edes tänään ainoastaan kauniisti omista ja toistemme kehoista. Muistetaan, että meillä kaikilla on vain yksi keho. Meidän pitäisi kiittää sitä useammin.

Larissa

11 kommenttia:

 1. Niin kaunis postaus! <3 Oon niin samaa mieltä sun kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Täällä 32-vuotias edelleen kamppaileva, joka toivoo ylitse kaiken muun, että voisi mennä ajassa taaksepäin 12-vuotiaaksi ja saada itseni uskomaan, että laihduttaminen ei koskaan kannata. Koskaan.

  VastaaPoista
 3. Aivan samaa sanoisin nuoremmalle itselleni! Onneksi nykyään on asiat paremmin :-)

  VastaaPoista
 4. Sähläsin puhelimella ja poistin vahingossa Henna M:ltä tulleen kommentin, mutta piti vastata siihen siis että kiitos paljon, ehkäpä kiitokset menis kuitenkin näin perille...! 🙈

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksistasi ♥