YOUTUBE

lauantai 29. heinäkuuta 2017

OMA KYLÄ SVEITSISSÄ


Joskus sitä löytää itsensä sattumalta upeasta paikasta, jonka olemassaolosta ei ole aiemmin edes tiennyt. Vanhempieni ollessa käymässä Sveitsissä teimme retken Walliksen kantonissa sijaitsevaan Bister-nimiseen pikkukylään. Koko idea lähti viime talvena vitsistä (sukunimemme on Bister). Oli hauska löydös, että Sveitsin maaseudulla sijaitsee kylä, jolla on meidän nimemme. Voi olla, että olimme ensimmäiset turistit, jotka kävivät siellä varta vasten - ja ainoastaan sen nimen takia.

Itse kylä oli hiljainen: muutamia taloja, kaksi kissaa, ja pari mummoa kävelyllä. Asukkaita kylässä on muutamia kymmeniä. Kylässä oli pieni kirkko, joka on rakennettu 1600-luvulla. Kuulostaa hassulta, mutta tuo kylä oli yksi idyllisimmistä paikoista, joissa olen koskaan käynyt. Hiljaista, rauhallista, ja tietenkin upeat maisemat. Kävelimme vähän ylemmäs metsään, ja löysimme sattumalta pienen vesiputouksenkin. (Vuorenrinteillä kiipeilystä sain tosin tuliaisiksi punkin.) Hauska huomata, että pieninkin pläntti kartalla voi olla vierailun arvoinen, uniikki paikka.

Larissa

6 kommenttia:

 1. Hauska sattuma löytää samanniminen paikka kuin oma sukunimi! :D Suomessakin on mun sukunimen niminen kylä ja haluaisin niin päästä käymään siellä. Mutta tuo paikka näyttää kyllä ihanalta ja usein upeimmat paikat löytyykin muualta kuin turistikohteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Hei hauskaa, toihan olis just hyvä Roadtripin kohde! :-)

   Poista
 2. Vähänkö ihanaa, että teillä on oma kylä Sveitsissä! <3 Kauniin näköinen paikka ja kauniita kuvia, etenkin tuo vesiputous kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niinpä! Kiitos, toi vesiputous oli livenä jotenkin luomava, ihanaa jos vähän siitä tunnelmasta välittyy kuvankin kautta! :')

   Poista

Kiitos ajatuksistasi ♥