YOUTUBE

maanantai 14. elokuuta 2017

PARASTA SLOVENIASSA


Ljubljana - hienoja vanhoja rakennuksia, kukkulan päällä oleva linna ja kävelykatuja. Löysimme meidän porukalle (minä, Jonathan, Jonathanin sisko ja hänen poikaystävänsä) edullisen Airbnb-asunnon lomamme ajaksi. Kämppä sijaitsi yllä olevassa kuvassa näkyvällä kadulla vanhassa rakennuksessa, jonka seinät olivat tarpeeksi paksut suojaamaan tukahduttavalta helteeltä. Ljubljanan keskusta oli päiväsaikaan tupaten täynnä turisteja, mutta illalla ja yöllä tunnelma oli rauhallisempi, ja lämpötilakin oli laskenut siedettäviin lukemiin. Turisteille suunnattujen nähtävyyskierrosten sijaan tutustuimme esimerkiksi Metelkovaan - urbaaniin kulttuuri- ja bilekortteliin, jonne jokainen on tervetullut.☽ Piran - merenrantakaupunki, joka on tunnelmaltaan vähän italialaistyyppinen. Piran on turistikohde, joten hotelleita, ravintoloita ja turistikauppoja on paljon, mutta kuitenkin siedettävissä määrin. Piranissa ollessamme helle oli tappava, joten meressä uiminen oli ehdottomasti päivän kohokohta.☽ Bohinj-järvi - vesi oli matkamme kantava teema. Kävimme uimassa turkoosin kirkasvetisessä Bohinj-järvessä juuri ennen kuin raivoisa ukkosmyrsky alkoi. Luultavasti vielä jännittävämpi uintireissu oli tosin eräänä toisena iltana, kun kuunvalossa pysähdyimme kotimatkalla pulahtamaan erääseen pienempään järveen.☽ Škocjanin luolat - luolasto on Unescon maailmanperintökohde. Kierroksen alussa paikka vaikutti ihan "tavalliselta" tippukiviluolastolta, mutta loppua kohden paikka muuttui aina vain jännittävämmäksi. Minecraftkin kalpenee salaperäisten luolien rinnalla. Paikka täytyy itse kokea; varsinkin, koska sisällä ei saanut ottaa valokuvia - mikä oli omiaan lisäämään ainutlaatuista tunnelmaa.☽ Viinitilaan tutustuminen - vietimme iltapäivän Slovenian maaseudulla ja pääsimme näkemään, millaista on elämä slovenialaisella perheviinitilalla. Tilan omistajat olivat sydämellisiä ja näyttivät meille niin viljelykset kuin viinikellarinkin. Keskustelimme heidän kanssaan tuntikausia viinejä maistellen. Viinipullojakin parempi tuliainen tuolta retkeltä oli tunne siitä, että tutustuimme johonkin oikeaan: oikeisiin slovenialaisiin ihmisiin, heidän elämäänsä, elinkeinoonsa, mielipiteisiinsä ja maailmankuvaansa. Uusiin ihmisiin tutustuminen on minulle arvokkaampi kokemus kuin yksikään opastettu turistikierros.


Larissa

14 kommenttia:

 1. Todella upeita kuvia koko postaus täynnä! Vau!

  VastaaPoista
 2. Siis nyt oli täydellinen ajoitus näille vinkeille! Mulla on matkasuunnitelmat jo pariin otteeseen muuttunut ja tällä hetkellä olen junassa matkalla Sloveniaan neljäksi päiväksi. Kiitos siis hyvistä vinkeistä ja ihanista kuvista! :) Osaatko muuten sanoa minkä hintaista on liikkua Sloveniassa esim. busseilla (näyttää siltä että rautateitä pitkin ei pääse ihan joka paikkaan)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja sellainen tuli mieleen tuosta Bohinj-järvestä, minne itsekin ajattelin mennä, että kulkiko järven ympäri tms joku polku/reitti? :) Voisi nimittäin olla mukava päiväpatikointi järven ympäri.

   Poista
  2. Heii mahtava juttu! Valitettavasti en osaa omasta kokemuksesta sanoa, koska me vuokrattiin auto reissun ajaksi. Päädyttiin vuokraamaan auto koska meitä oli neljä (tuli halvemmaksi kuin auton vuokraus kahdestaan tms) ja koska kaivattiin joustavuutta, mutta tsekkailtiin aiemmin jotain bussivaihtoehtoja tämmöseltä sivustolta: https://www.ap-ljubljana.si/en/ , ja esim Ljubljanasta Piraniin näyttäisi olevan bussi about 11 euroa :) Bussireititkään ei kuitenkaan ilmeisesti kata ihan täysin koko maata, ja muistaakseni noille luolille ei olisi päässyt suoraan bussilla (ja siksikin päädyttiin vuokraamaan auto.)
   Bohinj-järvi sijaitsee käsittääkseni ihan jonkun luonnonsuojelualueen tms sisällä/vieressä, eli varmasti moniakin reittejä menee, mutta en osaa sanoa (taaskaan XD) omasta kokemuksesta mitään, koska meillä sattui tosiaan jäätävä ukkosmyrsky sillon just sen järven päälle kun oltiin siellä :D Täältä löytyis jotain infoa: http://hitchhikershandbook.com/2014/04/16/best-hike-around-lake-bohinj-prsivec/

   Nauti Sloveniasta!! <3

   Poista
  3. Kiitos tosi paljon vastauksesta! :)

   Poista
 3. Upeita kuvia taas!<3 Sloveniassa olisi tän lukemisen jälkeen vielä kivempi kätdä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 suosittelen kyllä ehdottomasti, pienestä koostaan huolimatta Sloveniassa on paljon nähtävää: merenrantaa, vuoristoja, vanhoja kaupunkeja jne. :-)

   Poista
 4. Me ollaan poikaystävän kanssa jo pari vuotta haaveiltu Sloveniaan matkustamisesta eikä tää postaus ainakaan muuta meidän haaveita!! Kiva että oot tehnyt tälläsen. 😍

  www.nooraemilia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slovenia on kyllä ihana matkakohde, tykkäisitte varmasti! :-)

   Poista
 5. Todella kauniita kuvia jälleen Larissa ja suloinen tuo ensimmäinen kuva teistä! <3 Nuo kaikki paikat näyttävät käymisen arvoisilta paikoilta, upea Slovenia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Niina <3 No niinpä, suosittelen sulle(kin) Sloveniaa! :-D

   Poista
 6. Niin upeita nämä kuvat! Varsinkin tuo ensimmäinen, jäin vain tuijottamaan sitä! <3 Tykkään paljon koko sun blogistasi :) Jään lukijaksi ehdottomasti! <3

  www.hennam.fi

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksistasi ♥