YOUTUBE

sunnuntai 8. lokakuuta 2017

ELÄMÄNI PARAS PÄÄTÖS


Elämäni paras päätös oli se, kun lopetin itseni vihaamisen.

Sairastin pitkään syömishäiriötä, ja oikeastaan koko lukioaika kului itseä vihaten. Sitä on hankala edes kuvailla, kuinka hallitseva ja tukahduttava sellainen vahva itsevihan tunne on. Sellainen tunne, kun vihaa kaikkea itsessään. Vihaa joka ikistä asiaa ulkonäöstään jokaiseen sanaan, jonka suustaan päästää.

Itsevihasta eroon pääseminen oli pitkä paranemis- ja kasvuprosessi, eikä tilanne suinkaan heti ratkennut siitä yhdestä päätöksestä. Takapakkeja tuli, ja tulee varmasti vielä tulevaisuudessakin, mutta päätös pitää: en enää koskaan ala vihaamaan itseäni. Minä pidän itsestäni, puolustan itseäni ja pidän huolta itsestäni. Joskus arki tuntuu uuvuttavalta ja elämässä on vastoinkäymisiä, mutta en aio enää koskaan olla sotajalalla itseäni vastaan.

Kun en enää vihaa itseäni, elämä tuntuu valoisammalta. Arkiset asiat tuntuvat helpommilta, pienet vastoinkäymiset eivät ole maailmanloppuja, ja muiden ihmisten seura tuntuu mukavammalta. Minulla on parempi olo omissa nahoissani, enkä enää ahdistu tai huomaa ainoastaan virheitä, kun katson peiliin. Välillä katson peiliin ja ihailen itseäni. Vaikea käsittää, miksi kulutin niin monta vuotta vihaten kasvojani ja kehoani. Nyt olen ylpeä niistä asioista, joissa olen hyvä - ja minulla on positiivista motivaatiota kehittyä niissä asioissa, joissa on vielä kehitettävää. 

Voin vihdoin tutustua siihen henkilöön, joka oikeasti olen. Ja pakko myöntää, että mä taidan olla oikeastaan ihan hyvä tyyppi.

Tänään täytän 23 vuotta. Eikä minulla ole koskaan aiemmin ollut näin hyvää, levollista ja välittävää oloa itseni kanssa.

Larissa

17 kommenttia:

 1. Ihana ja tärkeä teksti, mahtavaa että teit tuon päätöksen :) Helppoa ei varmasti ole ollut, itselläni ei tommoisista fiiliksistä ole hirveästi kokemusta omakohtaisesti, mutta on ollut lähipiirissä ikävä seurata vastaavanlaisia kokemuksia - siihen tuntuu mahdottomalta päästä väliin vaikka kuinka piristäisi, kannustaisi ja kehuisi, joskus se tuntuu jopa pahentavan asiaa. Ehkäpä annan tämän tekstin luettavaksi :)

  Ja hyvää syntymäpäivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Metta! ❤️ Harmi, jos lähipiirissäsi on vastaavanlaisia kokemuksia - toivottavasti tästä tekstistä on jollekulle hyötyä!

   Poista
 2. Ihana postaus! ♥ Itsensä hyväksyminen ja itsestä tykkääminen on ehkä parhaat avaimet onnelliseen elämään. Oon ite huomannut ihan saman, vaikken ehkä niin rajusti ookaan itteäni inhonnut ku sä joskus (kyllä niitä itseinhon hetkiä on omaankin menneisyyteen mahtunut). On ihan paras tunne kun tajuaa ettei sitä ehkä ookaan yhtään hassumpi tyyppi :D Ja hurjan hyvää synttäriä sulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! <3 No niinpä, se on kyllä paras tunne! :-D Kiitos synttärionnitteluistakin :)

   Poista
 3. Ihana teksti<3 tää on myös niin vaikea sanoa ja myöntää, mutta mä samaistun niin hyvin. Onneksi sä oot päässyt tosta kaikesta yli, koska sinä ja sun elämä todellakin olette sen ylipääsemisen arvoisia!<3 Hyvää synttäriä myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Elli!<3 Tavallaan tosi ikävä kuulla että pystyit samaistumaan - muista että sä oot ihan mahtava tyyppi myöskin ja ansaitset tykätä itsestäsi ja elämästäsi!

   Poista
 4. Todella kaunis teksti, puhut ihanasti itsestäsi! <3 Mä oon myös lopettanut itseni vihaamisen, siinä ei ole mitään järkeä. Mä tykkään olla itseni kanssa ja sillon kun kukaan muu ei ymmärrä niin tiedän, että onneks mä itse ymmärrän itseäni :) Elämä on kivempaa kun tykkää itsestään. Tuo sun päätös oli kyllä varmasti paras päätös koskaan, ihana olet <3

  VastaaPoista
 5. Oletko lopettanut bloggaamisen? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole!! :-) Mulla on ollu tosi kiireinen puoli vuotta eikä inspistä eikä aikaa bloggaamiselle oo ollut :( Mulla on ollu vähän huono omatunto kun en oo ehtiny postailemaan mitään... Mutta uskoisin että viimeistään loppukeväästä kun muutan Sveitsiin niin löytyy taas semmosta bloggausintoa! Ihana jos täällä on ainakin joku sitten vielä lukemassa mun juttuja! xx

   Poista
  2. Jee! Minä täällä kärsivällisesti odottelen :)

   Poista

Kiitos ajatuksistasi ♥